trailrunning in de alpen
Alprunning: De ultieme trailrun ervaring in de Alpen!

Wie is ALPRUNNING

Alprunning is ontstaan door mijn passie voor bergsport en trailrunning in het bijzonder. Er is niks mooier dan met gelijkgestemden je grenzen verleggen en vooral samen te genieten van de majestueuze Alpen.


Ik ben Siebe van Waarde, een ervaren trailrunner en bergsportliefhebber. Mijn hart ligt in de bergen, of het nu winter is en ik de besneeuwde hellingen trotseer voor een stevige skitour, freeride-avontuur of een gezellige wintersport met mijn gezin of in de zomer waarin ik over adembenemende trails ren, klimavonturen beleef, wandel en natuurlijk ontspan. 


Met 20 jaar ervaring bij het Korps Mariniers, waar ik leiding en instructie gaf aan teams en cursisten in bergachtige en extreme omgevingen, heb ik een sterke basis om avontuurlijke zielen veilig mee te nemen op trailrunavontuur door de Alpen.


Mijn interesse voor duursport en trailrunning in het bijzonder leidde me naar de opleiding inspanningsfysiologie en bewegingsleer, Met als doel sporters optimaal voor te bereiden op trailrunwedstrijden en Alprunning avonturen. Met het MountainFit programma begeleid ik hardlopers op een proffesionele manier naar hun trail en bergsport doelen. 

Locaties

De trailrunreizen in het Dachstein-gebergte worden georganiseerd vanuit Chalet Filzmoos. Door de ligging aan de voet van het Dachstein-gebergte is Chalet Filzmoos een ideaal startpunt voor mooie trailruns. Door mijn kennis van dit gebied, kan ik een unieke ervaring aan.bieden. Maar ook elders in de Alpen organiseert Alprunning trailrunreizen, zoals de Wallis Advanced en de Alprunning Expert reizen in Zwitserland. Ook in dit gebied ben geen onbekende meer. 


Duurzaamheid

Duurzaamheid staat bij Alprunning hoog in het vaandel. Wij willen graag nog lang trailrunnen in de Alpen. Helaas heeft de klimaatverandering hier ook een verwoestend effect, met name op de gletsjers. Reizen is belastend voor het milieu, daarom doen wij wat kunnen om de impact zo klein als mogelijk te houden. Hoe we dat doen kun je lezen in onze duurzaamheidsdoelstelling.


Partners

Alprunning is aangesloten bij de Vereniging voor Kleinschalige Reisorganisaties en VZR-garant. Met de eisen die hier aan worden gesteld voldoet Alprunning aan de wettelijke eisen m.b.t. het aanbieden van pakketreizen. Ook zijn we een samenwerking aangegaan met Alltractive om samen op te trekken en mooie reizen te organiseren.Alprunning pijlers:

Kleinschalig en persoonlijk: Door de groepen klein te houden is er persoonlijke aandacht en kan iedereen zich veilig en vertrouwt voelen in de groep. Door kleinschaligheid kunnen er ook technischere routes worden gelopen. 

Grensverleggend: De reizen van Alprunning kenmerken zich door uitdagende routes, technisch terrein en flink wat hoogtemeters. Wat ervoor zorgt dat je het beste in jezelf naar boven haalt. 

Genieten: Hard werken, hard ontspannen. De inwendige mens wordt goed verzorgd en er is genoeg tijd en ruimte om te ontspannen en te herstellen, ook tijdens de trailruns.

Veiligheid: iedere deelnemer moet zich veilig voelen, ondanks dat het programma grensverleggend kan zijn, wordt veiligheid niet uit het oog verloren en worden de dagen aangepast mocht dit nodig zijn vanwege het weer of de groepssamenstelling.