trailrunning in de alpen
Alprunning: De ultieme trailrun ervaring in de Alpen!

Alprunning Expert

14 t/m 21 september 2024  

€ 1.250

Beschikbare plaatsen: 3/7


Stap uit je comfortzone en laat de adembenemende Alprunning Expert reis naar Zwitserland je horizon verbreden. Deze uitdagende en grensverleggende reis belooft avontuur op hoog niveau.


Tijdens deze multi-stage trailrunning tour rennen we door het hart van Wallis, Zwitserland.
In 6 dagen leggen we 145 km en 9000 vm+ af, van Vercorin tot Zermatt. Deze route is gemaakt voor en door trailrunners en verbindt de beste routes van Zwitserland met elkaar. Laat je leiden over de beste routes van de regio en geniet van pittoreske Zwitserse dorpjes, berghutten met uitzicht op de gletsjers en lokale gastronomie onderweg.


Inclusief:


7 overnachtingen;
Halfpension in de berghutten, hotels incl. ontbijt;
Lift naar Crete du midi;
Bagagetransport naar Zermatt;
Begeleiding op de route;
.gpx-files van de routes;
Uitgebreide informatie en handige paklijst.


Exclusief:


Heen- en terugreis;
Diner in de hotels;
Treinreis terug naar Sierre;
Parkeerkosten eigen auto;
Reis- en annuleringsverzekering met bergsportdekking.


Ik ga mee op Trailrun huttentocht!


Moeilijkheidsgraad

Programma:


Dag 1: Aankomst in Sierre, diner en uitleg over het programma.


Dag 2: Crête du Midi - Cabane de Moiry, 28K, 1850hm+ / 1300hm-.

Na het ontbijt, geven we onze bagage af bij het station, deze zien we pas in Zermatt weer terug. We nemen de bus naar Chalais en gaan met de lift omhoog naar Crête du Midi waar we starten met dit avontuur. De eerste dag is gelijk de langste en gaan we diep de valleien van Wallis in. Via Bec des Bossons trailen we naar de stuwdam bij Lac de Moiry en klimmen we het laatste stuk omhoog naar Cabane de Moiry. Daar overnachten we op 2.800m hoogte dicht bij de gletsjers.


Dag 3: Cabane de Moiry - Zinal. 23K, 850hm+ / 2000hm-. 

We hebben de mogelijkheid om in het donker naar Pigne de la Lé (3.396m) te klimmen en daar de zon te zien op komen, weer af te dalen naar de hut en te ontbijten of 'gewoon' te starten na het ontbijt. Dan beginnen we met een afdaling over de gletsjermorene richting het stuwmeer en blijven we op hoogte om na een laatste klim in het dal van Zinal aan te komen. Rest ons een schitterende traverse diep het dal in voordat we afdalen naar Zinal waar we overnachten in een hotel.


Dag 4: Zinal - Turtmannhütte, 28K, 1800hm+ / 950hm-.

We starten de dag met een klim door het bos en traverse naar Col de la Florcletta op 2875m, het hoogste punt van vandaag. Hierna rennen we naar beneden, met op iedere hoek weer een nieuw vergezicht, voordat we de laatste klim maken naar de Turtmannhütte op 2.500m. Een kleine, gezellige hut met goed eten. De rösti of huisgemaakte taart zal goed smaken na deze dag.


Dag 5: Turtmannhütte - Randa. 21K  1600hm+ / 2700hm-.

We ontbijten vroeg in de hut om zo tijdig te starten met de klim naar de Barrhorn (3.610m), het hoogste punt van deze week. Terwijl we klimmen komt de zon langzaam op en eenmaal boven genieten we van het schitterende uitzicht over het surrealistische landschap wat zich ontvouwt in de ochtendzon. We dalen af naar het Schollijoch, de crux van deze week. Hier moeten we naar beneden klimmen via ladders, touwen en stalen beugels totdat we op de gletsjer komen. Deze is vlak en zonder spleten en is dus veilig om overheen te rennen. We stoppen nog even bij de Topalihütte voor huisgemaakt gebak en koffie voordat we aan de lange afdaling naar Randa beginnen, waar we overnachten in het hotel.


Dag 6; Randa - Mountainlodge Ze Seewjinu. 25K 1900hm+ / 1000hm-.

Na het ontbijt klimmen we direct naar de Charles Kuonen hangbrug, met zijn 494m de langste van de wereld. Hierna rennen we over de Europaweg, hoog boven het Mattertal, een van de mooiste routes van Europa. Eindelijk komt dan ook de Matterhorn in zicht die hoog boven Zermatt uitsteekt. Onderweg eten we bij de Täschalp en voordat we neerstrijken bij de mountainlodge nemen we een duik in het meertje vlakbij. De Mountainlodge is van alle gemakken voorzien, biedt een heerlijk diner en uitgebreid ontbijt. Ook de huisgemaakte schnapps van dennenappels is aan te raden.


Dag 7: Mountainlodge Ze Seewjinu - Zermatt. 26K 1200hm+ / 1900hm-

Dit wordt een mooie laatste dag. De koningsroute rond Zermatt onderlangs de Matterhorn. We doen het rustig aan en genieten volop van de uitzichten. Onderweg maken we gebruik van de hutten om te eten en te drinken. We nemen de laatste pauze bij de Triffthütte voordat we de laatste afdaling inzetten naar Zermatt. Deze heeft veel hoogtemeters, maar voor je het weet ren je opeens door de straten van Zermatt, wat een contrast! Na een welverdiend biertje gaan we naar het hotel; tijd om uit te rusten en te genieten van het zwembad en de wellness faciliteiten.


Dag 8: Zermatt - Sierre en naar huis.

Na het ontbijt stap je in de trein naar Sierre waar we begonnen zijn. Van hieruit kun je de auto pakken of verder met de trein naar huis. 


Ik ga mee op Trailrun huttentocht!Boeken de je eenvoudig hier.

Heb je nog een vraag? Check of deze bij de meest gestelde vragen staat of stel hem via de mail of Wattsapp.Selfguided de Alprunning Expert reis Ondernemen

Ben je een ervaren trailrunner en weet jij de weg in de bergen wel te vinden, dan kun je deze reis ook selfguided doen. Alprunning kan de hele organisatie en planning voor je uit handen nemen en je ondersteunen in de voorbereiding en de uitvoering. 


Inclusief:

Accomodaties (halfpension of alleen ontbijt, dit verschilt per accommodatie);

Uitgebreide informatie over de route, eetgelegenheden en tips;

Handige paklijst;

Advies voor vertrek over de omstandigheden en het weer;

.gpx-files per dag;

Bagagevervoer van Sierre naar Zermatt.Exclusief

Heen en terugreis;

Ter plaatste te voldoen toeristenbelasting;

Treinreis van Zermatt naar het startpunt; 

Eigen uitgaven;

Lift tickets en openbaar vervoer.


Neem contact op voor de mogelijkheden, zodat Alprunning jouw wensen kan realiseren.