Alprunning
Life begins at the end of your comfort zone

2023

Alprunning organiseert trailrunreizen vanuit een rustig gelegen, privé, tien-persoons chalet in Filzmoos, Oostenrijk.

Tijdens deze trailreizen verkennen we samen het gebied rond het Dachstein-gebergte met mooie, afwisselende en vaak technische trails. Deze gaan uiteraard gepaard met de nodige hoogtemeters. Je bent een getrainde hardloper die er van houdt om de natuur en zijn eigen grenzen op te zoeken. Het vooruitzicht van rennen door de bergen motiveert je en een actieve dag van ongeveer 5 tot 7 uur in dit terrein vind je niet erg.


Dachstein light

21 juni t/m 25 juni 2023 - € 450.- 
Beschikbare plaatsen: 7/9

Deze reis is geschikt voor de ervaren hardloper met weinig tot geen trailervaring. We besteden aandacht aan techniek en uitrusting. De dag etappes liggen tussen de 10 en 20 km. Hieronder staat een voorbeeld programma.

Programma:
Dag 1: Aankomst. Kennismaking, mogelijkheid tot een korte trail in de omgeving van het chalet en diner.
Dag 2: In de ochtend uitrusting controleren en inpakken. In de middag 12Km +/- 750hm.
Dag 3: Een ochtend- en een middagtrail vanaf de Hofalmen, waar we ook lunchen.
Dag 4: Rettenstein 19K +1500hm 
Dag 5: Ontbijt en vertrek naar Nederland.

Inclusief:

5 dagen / 4 nachten o.b.v. een tweepersoonskamer
Halfpension incl. gevarieerd ontbijt en een welverdiend biertje achteraf
3 begeleide traildagen
EHBBO set
.gpx files van de routes

Exclusief:

Heen- en terugreis
Lunch: eigen sportvoeding of lekker bij een berghut
Eigen uitgaven
Reis en annuleringsverzekering (check voor aanvullende bergsportdekking)Dachstein Advanced

25 juni t/m 30 juni 2023 - € 575.-
Beschikbare plaatsen: VOL

Deze reis is geschikt voor de ervaren hardloper met (enige) trailervaring. Ook tijdens deze reis besteden we aandacht aan techniek en uitrusting. De dag etappes liggen tussen de 10 en 25 km. Het verschil met de Dachstein Light reis is een extra loopdag en intensievere dag etappes in de vorm van meer kilometers en/of hoogtemeters. Hieronder staat een voorbeeld programma. 

Programma:
Dag 1: Aankomst. Kennismaking, mogelijkheid tot een korte trail in de omgeving van het chalet en diner.
Dag 2: In de ochtend uitrusting controleren en inpakken. In de middag 14Km +/- 750hm.
Dag 3: Een ochtend- en een middagtrail vanaf de Hofalmen, waar we ook lunchen. Of één lange trail, optioneel terug trailen naar het chalet.
Dag 4: Uitstap naar Zauchensee. 19K +1500hm.
Dag 5: Gosaukamrunde 25K +1800hm, of de Rettenstein 19K +1500hm of de Dachsteinsüdwand route 23K +1240hm.
Dag 6: Ontbijt en vertrek.

Inclusief:
6 dagen / 5 nachten o.b.v. een tweepersoonskamer
Halfpension en de welverdiende biertjes achteraf
4 begeleide traildagen
EHBBO set
.gpx files van de routes

Exclusief:
Heen- en terugreis
Lunch: eigen sportvoeding of lekker bij een berghut
Eigen uitgaven
Reis en annuleringsverzekering (check voor aanvullende bergsportdekking)


Overig

De routes worden aangepast aan de omstandigheden op dat moment, zoals weer en niveau van de groep.

Je begrijpt dat het hier om een groepsreis gaat, waarbij het samen genieten van de bergen op een actieve manier voorop staat. Dit houdt in dat je je sociaal opstelt en het niet erg vindt om af en toe op elkaar te wachten.

Aan het eind van iedere dag koken we gezamenlijk, eten we pizza of gaan we lekker uit eten, en bespreken we het programma van de volgende dag. 

Bovengenoemd programma's is een voorbeeld en kan worden aangepast aan de wensen van de groep. Langere afstanden, meer of minder hoogtemeters of juist minder technischere trails. Optioneel kunnen er workshops in bijvoorbeeld kaart lezen, bergveiligheid of uitrusting worden gegeven. 


Maatwerk

Als de geplande reizen niet aansluiten bij jouw agenda , neem dan contact op om samen te kijken naar de mogelijkheden.

Uitrusting:

Voor onze reizen geldt een minimale verplichte uitrusting die meegenomen moet worden tijdens de trials. a.d.h.v. het weer, tijdstip of route kunnen er extra items aan de lijst worden toegevoegd. Over de uitrusting wordt je vooraf nog geïnformeerd. Hieronder een voorbeeld waar je aan moet denken.  
Voorwaarden:

We begeven ons gedurende deze trailrun reis in bergachtig terrein. Bij eventuele calamiteiten zullen we ter plaatse een beslissing neming en eventueel de route aanpassen. Als er door een blessure of ongeval hulpdiensten worden ingeschakeld dan is dit risico voor de deelnemer zelf. Aan te raden is om je reisverzekering te checken op dekking of een geschikte reisverzekering hiervoor af te sluiten. De reisverzekering van de NKBV is hier geschikt voor. Uitgangspunt is dat je zelf verantwoordelijk bent voor je eigen veiligheid en dat de organisator niet aansprakelijk kan worden gesteld wordt voor ongevallen of ander leed.

De organisator en begeleider is een ervaren bergsporter met een militaire achtergrond in bergachtig terrein en extreme klimatologische omstandigheden. Hij is geen gediplomeerd berggids.

Weer en klimaat:

De reis wordt georganiseerd in het voor- en/of naseizoen. dit heeft tot voordeel dat de temperaturen lager liggen dan in de zomer, ideaal voor high-pulse activiteit zoals trailrunnen. Het weer in de Alpen kan lokaal zeer snel wisselen, waardoor routes vooraf of op de dag zelf worden aangepast.

Covid-19:

Mocht er op het moment van vertrek een negatief reisadvies gelden (code oranje) dan zal de reis worden geannuleerd en naar andere mogelijkheden worden gekeken. Verder zijn plaatselijke maatregelen van belang van het wel of niet kunnen doorgaan van de reis. Voor vragen hierover kun je contact met ons opnemen. 


Neem vrijblijvend contact op voor meer informatie!

E-mailen
Instagram